Gallery

34534

86784

385665

432444

2343325

5435217

6201500

22Απρ2017 – Από Αγκάθι, Ρόδο «Το Καννάβι» ΕΡΤ

«Το Καννάβι»

Κάθε συγκομιδή είναι γιορτή, αλλά αυτή ήταν πανηγύρι. Οι παραγωγοί δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τη χαρά και τη συγκίνησή τους, που έπειτα από αγώνες χρόνων κατόρθωσαν αυτό το οποίο κάποτε φαινόταν ακατόρθωτο: να ξανασπείρουν και να ξαναθερίσουν στην Ελλάδα βιομηχανική κάνναβη για την παραγωγή μιας σειράς προϊόντων, από λάδι μέχρι αλεύρι, ακόμα και χαρτί. Εξήντα χρόνια είχε κρατήσει η «παρεξήγηση» ότι πρόκειται για το ίδιο φυτό μ’ αυτό που παράγεται το χασίς.
Το «Από αγκάθι ρόδο» και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος παρακολουθούν την ιστορία της αναβίωσης της ήμερης ή βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, μιλώντας με τους εκπροσώπους της ομάδας «Το Καννάβι», που καλλιέργησαν τα πρώτα στρέμματα του φυτού μετά πάνω από μισό αιώνα απαγόρευσης, ενώ μαζί με την Ελληνογιαπωνέζα Μαριέττα Καλλονά έφτιαξαν χειροποίητο χαρτί από στελέχη κάνναβης.

Σκηνοθεσία: Νικόλ Αλεξανδροπούλου
Σενάριο: Νικόλ Αλεξανδροπούλου
Εκτέλεση παραγωγής: Libellula Productions
Παρουσίαση: Γιώργος Πυρπασόπουλος

Δείτε το βίντεο εδώ.....

Στο Αθηνόραμα : «Mystic» ταράτσα, «Mystic» μπακαλάκι

Εκτός από την πίτσα, που το καθιέρωσε, και τα ζυμαρικά, στο Παγκράτι έχει και μεζεδάκια σε ανοικτό link με το μπακάλικο του ισογείου.

1010

Σε ένα σημείο του Παγκρατίου με αίσθηση γειτονιάς, πίσω από το Καλλιμάρμαρο, στο κτίριο όπου στεγαζόταν άλλοτε η ιστορική ταβέρνα της οικογένειας Μεγαρίτη –η παλιά ταμπέλα βρίσκεται ακόμη στο ατμοσφαιρικό πέτρινο κελάρι–, το «Mystic» παίζει σε πολλά ταμπλό. Στο πιο πολυ­συλλεκτικό δεν γίνεται μενού του βρίσκεις από σαγανάκι με θρακιώτικο καβουρμά και αβγά μάτια αλλά και ρεβίθια στη γάστρα με ρας ελ χανούτ μέχρι­ χειροποίητες φρέσκες ταλιατέλες με σκόρδο, μελιτζάνα και παρμεζάνα, όπως και κάθε λογής πίτσες.

http://www.athinorama.gr/restaurants/article/mystic_taratsa_mystic_mpakalaki-2521301.html#.WQzeRUA33EU

διαβάστε όλο το άρθρο ....

Bραδιές με πίτσα απο κάνναβη και jazz

Άρθρο ART TABLE: Αθήνα- 10 must στέκια στο Παγκράτι

Οι πρώτες Mystic pizza ψήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 1999, οι υπόλοιπες στην Αθήνα από το 2002. Τα πιάτα τους (πίτσες, ζυμαρικά, πεινιρλί, λαχματζούν, ορεκτικά, σαλάτες και γλυκά) γίνονται μόνο με βιολογικό ελαιόλαδο, θαλασσινό αραφινάριστο αλάτι και στέβια αντί για ζάχαρη, ενώ υπάρχουν και συνταγές με αλεύρι Ντίνκελ (που περιέχει ελάχιστη γλουτένη). Το κατάστημα της μίνι αλυσίδας στο Παγκράτι, πίσω από το Καλλιμάρμαρο, υιοθέτησε πρόσφατα νέο γαστρονομικό προφίλ, με τη λειτουργία του να ενισχύεται με το «Το μπακαλάκι της Mystic Pizza», ένα μικρό μπακάλικο όπου βρίσκεις παραδοσιακά προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, τα οποία μπορείς να τα αγοράσεις για το σπίτι ή να τα απολαύσεις στα πιάτα του μενού.

Πηγή: http://www.arttable.gr/estiatoria_ellada_athhna/article/18340/athhna-pagkrati-must-stekia

Η παρουσίαση-γενέθλια του βιβλίου " Ψάχνοντας Ανθρώπους" της Μαρίας Σταυροπούλου στην ταράτσα του Mystic Cafe

12733541 10205515453305706 6649910091631610675 n

Γεμάτο το Mystic cafe στην ταράτσα για την παρουσιαση-γενέθλια του βιβλίου "ψάχνοντας ανθρώπους" της Μαρίας Σταυροπούλου. Καλοτάξιδο Μαρία!

10ek

Alex from Paris-Amores Perros Live

The Slice of Jazz @ Mystic Tuesdays Music